domingo, 20 de octubre de 2013

Power Point

Microsoft+Powerpoint.pngEl programa Microsoft PowerPoint es fa servir amb la finalitat de realitzar presentacions, ja que s'hi pot afegir text, imatge, animacions i vídeos

Al camp de l'educació, el Power Point és una eina molt utilitzada, ja que és molt eficaç per alumnes, mestres... El fet de que es vagin passant diapositives amb imatges o esquemes, fa que sigui més interessant i que no es perdi el fil del que s’està explicant. És una manera de tenir-ho tot ordenat, ben estructurat i sobretot clar. S’utilitza per motivar,interactuar, emocionar... L’objectiu és captar l’atenció del públic.

A vegades els mestres fem un ús inadequat dels recursos que ens proporciona el PP, per tant, vam veure un document titulat "Propostes d'ús creatiu i multimèdia del Power Point", on apareixia un llistat de possibles millores a l'hora d'utilitzar el PP.




Creative Commons

En una de les darreres classes de GTIC vam estar parlant sobre l'ús que podem fer de l'informació que trobem a la xarxa, és a dir, fins a quin punt tenim llibertat d'utilitzar continguts de les diferents pàgines web, com ara imatges, música o textos.

En primer lloc trobem el Copyright, és a dir els drets d'autor, que fan que l'autor tingui el poder d'alló que ha creat i ningú no està autoritzat a utilitzar-ho sense el seu permís. 


A més, també hem treballat les Creative Commons, que és una organització que es dedica a reduir les barreres legals amb l'objectiu de poder compartir el que hi ha a les pàgines webs, és a dir, que siguin de domini públic per tal de que terceres persones puguin modificar la seva obra amb unes condicions. A més a més, les Creatives Commons, utilitzen un seguit de llicències que autoritzen a les persones que vulguin modificar alguna cosa a fer-ho.



Les condicions són les següents:




"Vídeo y educación" de Joan Ferrés

L'altre dia a  GTIC vam llegir el llibre de Joan Ferrés: "Vídeo y educación", concretament, les primers 4 capítols. El primer, "La tercera ola", parla sobre l'evolució de la humanitat al llarg dels última segles de la història i de les pors que han anat apareixent davant els canvis que se'ns han anat presentant. Aquest és a la vegada el tema principal que tracta el llibre. A més aquest capítol parla sobre el fet que avui en dia els canvis es produeixen amb més rapidesa que fa un temps. 


Un altre capítol anomenat “Un nuevo hombre”, ens parla sobre la forma de pensar actual de l'home, que segons l'autor, és diferent a la d'abans, ja que avui en dia pensem d'una forma més emocional que la del passat, que era més racional. Això és degut a que el nostre cerval està formar per dos hemisferis cerebrals: 
  •           L'hemisferi dret: pot reconèixer formes, sons, espais. Per  tant se'l coneix com a hemisferi emocional.
  •          L'hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements. 

És a dir, que abans, l'hemisferi que predominava al cervell dels humans era l'esquerre, per tant, la part racional del cervell. En canvi actualment la part del cervell que predomina és l'emocional, és a dir, l'hemisferi dret.

L'altre capítol, "Una nueva forma de conocer", parla sobre les noves tecnologies que han aparegut a l'actualitat, ja que aquestes han alterat la nostra forma de pensar i comunicar-nos.

L'últim capítol és “Un nuevo lenguaje”, que fa referència a les audiovisuals com a nou mitjà de comunicació. Aquesta comunicació dóna prioritat a l'hemisferi dret.

miércoles, 9 de octubre de 2013

Editem un video a YouTube

Avui a la classe de GTIC hem après a com editar un vídeo a youtube. Juntament amb una companya de classe hem filmat i editat el vídeo que penjo a continuació:



El primer que vam fer per fer aquest vídeo va ser gravar per escenes l'historia i penjar cadascuna d'aquestes parts al nostre compte de YouTube per després editar-los, clicant a l´icona edita que apareix a la imatge.



Un cop hem clicat a "editar" apareix un menú que ens permetrà crear el nostre vídeo a partir de efectes de color i textura, transicions amb efectes, imatges i música.

Per finalitzar el vídeo i penjar-lo a la pagina web de youtube, només haurem de clicar a la icona blau de la part superior dreta de la imatge on posa "publica",


lunes, 7 de octubre de 2013

Google drive

El Google Drive és una eina, creada per google, que ens permet fer diferents formes de treball on-line i editar-los amb diferents usuaris de google. Aquest treball fa que tinguem una major rapidessa i efectivitat a l'hora de fer aquests treballs.

El tema que hem utilitzat avui per tal de fer ús del Drive ha estat la comparació entre els ordinadors portàtils i els llibres digitals. A l'enllaç que hi ha a continuació es mostra part del treball.

Un d'aquests documents és el docs. Aquest tipus d'arxiu ens permet intercanviar diferents dades tant gràfiques com escrites.

martes, 1 de octubre de 2013

Aprenem a compondre

Avui a la clase de música hem fet una tasca diferent a les que solem fer. Hem anat a un aula amb ordinadors per tal d'aprendre a escriure un pentagrama digital. Ho hem fet a través de la pàgina web Noteflight, la qual ens permet escoltar tot allò que escribim. A més hem pogut jugar amb els diferents instruments per tal de crear una melodia al nostre gust.

Aqui deixo la melodia que he creat a partir de la partitura de la cançó Frère Jaques: