lunes, 25 de noviembre de 2013

Viquipèdia

A l'última classe de GTIC vam parlar sobre la Viquipèdia.
La Viquipèdia és una enciclopèdia online on podem cercar qualsevol tipus d'informació i que tothom pot editar i millorar, encara que cada dia persones internes a aquest servei van comprovant que tot estigui correcte.

Quan es modifica un article de Viquipèdia és important informar sempre d'on s'ha extret la informació. Per aquest motiu al final de la pàgina de Viquipèdia trobem un seguit de referències que ens informen sobre les fonts d'on ha sigut extreta la informació. A més també  podem veure com a la part inferior de la pàgina hi ha un apartat anomenat: ''Vegi també'' on trobem diferents sinònims de la paraula de la qual estem buscant informació, per tal de proporcionar-nos més dades i informació.




A més hi ha un apartat que rep el nom de "Discussió" en el qual es pot debatre quina de les diferents informacions sobre el mateix tema en qüestió és més correcta i adient.







Tothom pot crear una entrada a la viquipèdia, i tothom que vulgui la pot editar i pot ampliar la informació. Una vegada ja està modificat el que cadascú a posat, hi ha uns voluntaris que ho miren aviam si està bé o malament. Normalment si està bé ho verifica un bibliotecari. 
Per finalitzar, Viquièdia té 5 pilars fonamentals per tal de que hi hagi un respecte entre els usuaris i per controlar la informació que la gent modifica. Són les següents:






Nosaltres hem fet una modificació a la Viquipèdia. És la següent:



No hay comentarios:

Publicar un comentario