lunes, 18 de noviembre de 2013

Setmana de Reflexió

Durant aquesta setmana de reflexió vam fer activitats molt variades. La finalitat d'aquesta setmana era reflexionar sobre els diferents aspectes de l'educació, i per això les activitats estaven relacionades amb les diferents asignatures que estem cursant durant aquest semestre.

Conferència de Jaume Cela


El primer dia, dilluns 11 de novembre, Jaume Cela ens va fer una conferència als alumnes de 1er grau d'Educació Infantil. El títol de la conferència era "Quatre reptes a l'escola d'avui". Durant aquesta, va fer referències en diferents ocasions al llibre "Va de mestres", llibre del qual Cela és un dels autors.




















Travessa d'orentació

Aquest mateix dia, just després de la conferència de Jaume Cela, vam anar a fer una caminada per grups des del baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat. La ruta va ser de 12 km, i ens guiàvem amb l'ajuda d'un mapa.




Visita al MNAC

Dimarts a la tarda vam anar al MNAC, on vam fer una visita guiada normalment dirigida a nens de 3 anys, l'objectiu de la qual era poder veure com hauríem d'actuar en aquest àmbit com a futurs educadors infantils.

















Apadriment


Dimecres dia 13 i dijous 14, vam anar cadascún a fer practiques a una escola diferent acompanyts per un padrí o padrina de 3er. Jo vaig anar a l'escola bressol Soleia a Terrassa i vaig estar amb nens de 2 a 3 anys. La veritat es que vaig disfrutar molt d'aquests dos dies i em va semblar una activitat molt interessant de la qual vaig aprendre molt de l'educació d'una manera molt propera.




Concert pels més petits, Com sona?

Divendres dia 15 van venir a fer-nos un concert una companyia encarregada de realitzar espectacles pels més petits. Va ser una activitat curta però molt divertida. Vam ballar y cantar tots junts cançons infantils que em van fer tornar a tenir 5 anys per uns moments.

















Conferència sobre les PDI


En aquesta conferència es van tractar les pissarres digitals a les aules com a estri molt important per a recolzar metodologies que es treballen a les aules com poden ser els racons i altres mètodes d'introducció de competències bàsiques.


A més ens va explicar les diferencies que havien entre les pissarres digitals  les pissarres digitals interactives (PDI) i les tradicionales, així com la possibilitat que té l'element tàctil per interactuar a l'aula amb els infants i que ells també interactuïn.


No hay comentarios:

Publicar un comentario