lunes, 30 de diciembre de 2013

Taxonomia de Bloom

A l'anterior classe de GTIC vam parlar sobre la Taxonomia de Bloom. Aquesta, és la llista d'habilitats i processos que trobem a les diferents activitats i aprenentatges escolars, i s'estructuren de forma jeràrquica , de manera que només s'assoliran les habilitats "superiors" un cop s'hagin assolit les "inferiors"

El creador d'aquesta teoria va ser Benjamin Bloom, un psicoleg educatiu. La primera taxonomia que va crear va ser al 1956 que presentaba tres dominis principals: el congnitiu, l'afectiu i el psicomotor, però només va treballar en els dos primers


A l'any 2000 es va revisar aquesta taxonomia i la van tornar a publicar tot modificant-la. Van fer un canvi dels sustantius a verbs per donar significat a les accions i la síntesi va passar a ser l'habilitat principal i la evaluació secundària. En aquesta piràmide jeràrquica que presento a continuació es mostren les habilitats ordenades desde les inferiors cap a les superiors:




Com hem vist hi ha bastants canvis, i quan més alta més habilitat hi ha. 
També hi existeix un altre de l'any 2008 on hi van posar una nova revisió que la van anomenar "Taxonomia de Bloom per l'era digital". Aquesta taxonomia la podeu conèixer a través del link que us deixo a continuació:



A continuació, la següent tasca que he realitzat és una taula on s'indiquen totes les eines, i recursos de les TIC que hem treballat al llarg del curs, tot indicant l'habilitat cognitiva, segons la classificació de l'any 2008, es desenvolupa en cadascuna d'elles.




Tabla by Blancatorrens

martes, 17 de diciembre de 2013

Metàfores amb els ordinadors.

A l'útima classe de GTIC vam treballar les quatre metàfores dels ordinadors. Aquestes metàfores expliquen com la tecnologia pot ajudar-nos a aprendre en funció del paper que juga l'ordinador. Les quatre metàfores que vam veure van ser:


La metàfora tutorial: L'ordinador com a tutor:

En aquesta metàfora es reprodueix el model ensenyament-aprenentage. Ensenyament per part del tutor, en aquest cas l'ordinador i aprenentatge per part de l'alumne. En aquest cas, l'ordinador és qui controla els ''aprentatges'' dels alumnes, però l'inconvenient que té és que al ser un programa informàtic, no detecta la causa del error de l'alumne, per tant aquest no rep l'atenció que necessita per aquells aspectes que més li costen.
Un exemple de programa d'aquesta metàfora seria entrenat per llegir, en el qual l'alumne veu un cartell amb lletres. Després van apareixent més i l'alumne ha de clicar a sobre de la lletra que sigui igual a la que ha vist anteriorment. Al provar l'aplicació es pot veure que tant si l'alumne encerta com falla, el programa no explica el per qué:





La metàfora de la construcción: l'ordinador com a alumne:

Al contrari de la metàfora que he parlat just abans (la metàfora de l'ordinador com a tutor), a la metàfora de l'ordinador com a alumne és l'alumne, és a dir el nen, qui controla l'ordinador. En aquesta metàfora el nen investiga tot allò que vol descobrir per ell mateix. El paper del mestre és doncs, acompanyar a l'alumne en el seu procés de treball.

Un exemple de programa per aquesta metàfora és scratch, una aplicació en la qual els nens experimenten de manera creativa i divertida. Un exemple d'àrees que podem tronar a Scratch són: àrea de diseny i execució, modificar l'aspecte d'objectes, utilitzar sons amb els diversos objectes... sempre amb l'objectiu de que els nens aprenguin a pensar amb creativitat.





Aquests tipus de programes són els que realment proporcionen un bon aprenentage a l'alumne, ja que han d'anar provant fins que troben allò que volen, per tant estan bastats en l'experiència d'anar jugant, i és aquesta experiència la que fa que hi hagi un bon aprenentatge.

sábado, 14 de diciembre de 2013

Treballem amb el Word

A l'última classe de GTIC vam treballar amb el Word. Vam aprendre a fer citacions i a crar un índex i una bibliografia de manera ràpida i eficaç a partir del sistema APA.

Per començar parlaré de les citacions. Aquestes serveixen per informar al lector que aquell text, imatge o vídeo que figura al teu treball no és teu. Per fer una citación doncs, el primer que has de fer es clicar amb el ratolí davant o derrere de la frase o text que vols citar i seguidament clicar a l'apartat de "Referencias" i clicar a la icona de "Insertar cita" i després a "Agregar nueva fuente".





continuación hem de completar la taula amb les dades que se'ns demanen: l'autor, l'any, les pàgines, l'any d'edició i el títol del llibre. A classe hem après a fer-ho practicant amb l'exemple del llibre de "Va de mestres" de Jaume Cela i Juli Palou.




Per acabar només haurem de clicar a "Aceptar" i ja tindrem la nostra citació feta.



La bibliografia, com ja sabreu, es situa al final dels treballs per indicar les referències d'on s'ha extret la informació. Per crear la bibliografia, doncs, cal anar un altre cop a l'apartat de "Referencias" i clicar  a on posa "Bibliografia". i escollir el format que vols que tingui la teva bibliografia.

La biografia, a més, es pot anar actuaitzant a mesura que es va realitzant el treball amb només clicar dues vegades a sobre.







Per últim, explicaré com fer un índex. Primer de tot cal anar a l'apartat de "Referencias" i clicar a on posa "Tabla de contenido", i seguidament caldrà escollir el format que vols que tingui el teu índex. Igual que la biografia es pot anar actualitzant a mesura que va avançant el treball, amb el índex es pot fer el mateix, clicant també dues vegades a sobre.




martes, 3 de diciembre de 2013

Etiquetes


Les etiquetes són utilitzades amb molta freqüència en els blogs, per tal de que qualsevol persona que el visiti pugui buscar amb facilitat i més rapidessa el tema que està buscant. Directament en quant fas clic et porta a l'entrada on apareix aquesta etiqueta. Per insertar etiquetes en el blog, he hagut de posar gadgets on em dona l'opció d'afegir diverses opcions entre d'altres les etiquetes. 
Com podeu veure en el meu blog les etiquetes es visualitzen en el lateral dret, i també a sota de cada entrada. 



lunes, 2 de diciembre de 2013

Analitzem un bloc

L'altre dia a classe de GTIC vam dedicar part de la classe a analitzar blogs.
Primer de tot ens em de plantejar una sèrie de preguntes abans d’analitzar qualsevol blog.
Les preguntes són les següents:

- Quin format té?
- Són bons els continguts del blog?
- Hi ha possibilitat de interaccions?
- Qui fa les publicacions?
- Com està estructurat? Etiquetes, menús...
- Les entrades, com són?
- A qui va dirigit?
- Hi ha comentaris?
- Hi ha blocroll?

El blog que he visitat és aquest:
http://www.blog.hermanosargensola.es/

Aquest blog està escrit per diferents mestres de diferents matèries d'una escola d'Argensola, que actualitzen molt sovint. Una de les coses en les que m´he fixat és que té poques etiquetes, de manera que es més dificil accedir a l'informació que es busca, ja que les etiquetes organitzen la informació i faciliten l'accés. En aquest bloc hi ha molta cooperativitat i molta comunicació entre mestres i alumnes, fet que és molt important a les escoles. 

sábado, 30 de noviembre de 2013

Cmap Tool

Per acabar, la última eina que vam veure va ser Cmap Tool. Aquesta ens permet crear mapes conceptuals.

A diferència de la resta d'eines, el Cmap Tool ha de ser descarregat per poder fer-lo servir.
Per tal de descarregar-lo hem d'anar a la pàgina web oficial i només hem de baixar el programa al nostre ordinador. 

A classe de GTIC vam fer un Cmap Tool per practicar a partir d''un text titulat "El dinar de Nadal" que diu així:


Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.


Un cop vam haver llegit aquest text, ho vam haver de transformar en un mapa conceptual, i el meu resultat va ser aquest:





Mind Meister

Amb el Mind Meister podem fer mapes per tal de poder planificar-nos amb més facilitat. També hi poden treballar diverses persones en un mateix mapa i es guarda automàticament a un núvol de la pàgina.

Un exemple de Mind Meister és aquest:



El Padlet

El Padlet és altra de les eines amb les quals podem estructurar la nostra informació o les nostres idees. En aquests cas trobem un suro digital sobre el qual podem inserir informació, és a dir, text, i també fotografies. 

Aquesta eina podem dir que facilita el treball en grup, ja que existeix la possibilitat de penjar les propies idees i compartir-les amb la resta del grup i debatre sobre quina es la millor estructuració de la informació. També es pot fer de manera individual amb un suro privat.


Un exemple d'un Padlet és aquest:



El Wordle

El Wordle és una pàgina web gratuita on podem crear núvols de paraules, és a dir, un conjunt de paraules repartides per un espai concret.

Aquestes paraules clau que nosaltres escollim, les podem representar amb mides, colors i dissenys diferents. A més quantes més vegades apareixi una paraula, aquesta serà representada amb una mida més gran al núvol.

Un exemple de Wordle és aquest:



Glogster

Ahir a classe de GTIC vam conèixer diferents eines amb les quals es poden fer esquemes o presentacions i aixi organitzar les idees i captar l'atenció del públic.

Ara doncs, explicaré en les següents entrades al blog, cadascuna d'aquestes eines.

La primera eina que presentaré és el Glogster, una eina que ens permet crear posters multimèdia, que reben el nom de glog. Amb aquesta eina podem treballar amb imatges, texts, vídeos, música, etc... Aquests glogs a més els podem compartir amb tothom. Un exemple de glog es aquest del fons marí, on trobem diferents imatges d'animals marins i un vídeo.



Poema

A l'anterior classe de COED vam haver de recitar una poesia que haviem de aprendre de memoria. Habia de ser qualsevol poema, el que ens agradés més. Jo vaig escollir un de Miquel Martí i Pol titulat Sa Tuna que diu així:

Si pogués, aniria nedant fins a la boia. 
Veure la terra des d'allí deu ser 
com canviar de món.

Mai no ho he fet.

Conec a penes quatre pams de mi 
mal limitats per la malenconia. 
Vivint-los, visc, i potser ja en tinc prou.

La boia és un miratge. 

miércoles, 27 de noviembre de 2013

Com editar un article de Viquipèdia

Tal i com vaig explicar a l'entrada anterior, la Viquipèdia és una enciclopèdia online on tothom pot editar i millorar la informació. En aquesta entrada doncs, explicaré com podem editar un article de Viquipèdia.

Per començar cal entrar a la pàgina on hi és la informació que volem editar. Un cop trobada aquesta informació hem de clicar a on posa: "Modifica el codi" (a la part superior dreta de la pàgina).


Seguidament, apareix un cuadre de text on podem modificar o ampliar la informació tant com creiem necessari. 























Finalment, hem de clicar a la icona del llibre, que trobem a la barra d'eines de la part superior, i posar la referencia, és a dir, la font d'on hem extret aquella informació.








lunes, 25 de noviembre de 2013

Viquipèdia

A l'última classe de GTIC vam parlar sobre la Viquipèdia.
La Viquipèdia és una enciclopèdia online on podem cercar qualsevol tipus d'informació i que tothom pot editar i millorar, encara que cada dia persones internes a aquest servei van comprovant que tot estigui correcte.

Quan es modifica un article de Viquipèdia és important informar sempre d'on s'ha extret la informació. Per aquest motiu al final de la pàgina de Viquipèdia trobem un seguit de referències que ens informen sobre les fonts d'on ha sigut extreta la informació. A més també  podem veure com a la part inferior de la pàgina hi ha un apartat anomenat: ''Vegi també'' on trobem diferents sinònims de la paraula de la qual estem buscant informació, per tal de proporcionar-nos més dades i informació.




A més hi ha un apartat que rep el nom de "Discussió" en el qual es pot debatre quina de les diferents informacions sobre el mateix tema en qüestió és més correcta i adient.







Tothom pot crear una entrada a la viquipèdia, i tothom que vulgui la pot editar i pot ampliar la informació. Una vegada ja està modificat el que cadascú a posat, hi ha uns voluntaris que ho miren aviam si està bé o malament. Normalment si està bé ho verifica un bibliotecari. 
Per finalitzar, Viquièdia té 5 pilars fonamentals per tal de que hi hagi un respecte entre els usuaris i per controlar la informació que la gent modifica. Són les següents:






Nosaltres hem fet una modificació a la Viquipèdia. És la següent:



miércoles, 20 de noviembre de 2013

Twitter


El Twitter és una red social que avui en dia coneix pràcticament tothom.  Aquest permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud de 140 caràcters com a màxim, que reben el nom de "tweets"

A la setmana de reflexió vam haver de twittejar sobre la xerrada de les pissarres interactives i les tablets 

A continuació us deixo un vídeo de twitter en el qual podem veure les avantatges que aquest ens proporciona:



lunes, 18 de noviembre de 2013

Setmana de Reflexió

Durant aquesta setmana de reflexió vam fer activitats molt variades. La finalitat d'aquesta setmana era reflexionar sobre els diferents aspectes de l'educació, i per això les activitats estaven relacionades amb les diferents asignatures que estem cursant durant aquest semestre.

Conferència de Jaume Cela


El primer dia, dilluns 11 de novembre, Jaume Cela ens va fer una conferència als alumnes de 1er grau d'Educació Infantil. El títol de la conferència era "Quatre reptes a l'escola d'avui". Durant aquesta, va fer referències en diferents ocasions al llibre "Va de mestres", llibre del qual Cela és un dels autors.




















Travessa d'orentació

Aquest mateix dia, just després de la conferència de Jaume Cela, vam anar a fer una caminada per grups des del baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat. La ruta va ser de 12 km, i ens guiàvem amb l'ajuda d'un mapa.




Visita al MNAC

Dimarts a la tarda vam anar al MNAC, on vam fer una visita guiada normalment dirigida a nens de 3 anys, l'objectiu de la qual era poder veure com hauríem d'actuar en aquest àmbit com a futurs educadors infantils.

















Apadriment


Dimecres dia 13 i dijous 14, vam anar cadascún a fer practiques a una escola diferent acompanyts per un padrí o padrina de 3er. Jo vaig anar a l'escola bressol Soleia a Terrassa i vaig estar amb nens de 2 a 3 anys. La veritat es que vaig disfrutar molt d'aquests dos dies i em va semblar una activitat molt interessant de la qual vaig aprendre molt de l'educació d'una manera molt propera.




Concert pels més petits, Com sona?

Divendres dia 15 van venir a fer-nos un concert una companyia encarregada de realitzar espectacles pels més petits. Va ser una activitat curta però molt divertida. Vam ballar y cantar tots junts cançons infantils que em van fer tornar a tenir 5 anys per uns moments.

















Conferència sobre les PDI


En aquesta conferència es van tractar les pissarres digitals a les aules com a estri molt important per a recolzar metodologies que es treballen a les aules com poden ser els racons i altres mètodes d'introducció de competències bàsiques.


A més ens va explicar les diferencies que havien entre les pissarres digitals  les pissarres digitals interactives (PDI) i les tradicionales, així com la possibilitat que té l'element tàctil per interactuar a l'aula amb els infants i que ells també interactuïn.


sábado, 16 de noviembre de 2013

Prezi



Prezi es una aplicació multimèdia online per a la creació de presentacions. Aquest programa és semblant a Microsoft PowerPoint, però es diferencia d'aquest ja que en el Prezi no treballem amb una seqüencia de diapositives, sinó que treballem amb un únic espai, en el qual podem organitzar la informació amb llibertat. 


D'aquesta manera el conferenciant o qui consulta una presentació pugui accedir a qualsevol contingut només amb clicar. 



A la taula següent es mostren els beneficis i les avantatges del Prezi com a programa de presentacions:


















A continuació us deixo un vídeo que explica com s'utilitza el Prezi:


A continuació deixo un prezi que he fet sobre els animals tal i com ens van demanar a classe. 



jueves, 7 de noviembre de 2013

Les Wikis

L'altre dia a la classe de GTIC vam estar parlant de què són les wikis, per a que serveixen i com funcionen.
Un wiki és un lloc web col·laboratiu que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.
Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts. D'aquesta manera se'n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada o desfer edicions vandàliques, ja que els canvis s'apliquen normalment a l'instant, sense que cap mena d'usuari de confiança o administrador els haja de revisar i confirmar abans. Tanmateix, si el vandalisme és excessiu, es poden protegir les pàgines wiki per tal d'impedir que ningú o només una part d'usuaris les puga editar.

Aquesta informació l'he extreta de la pagina de Viquipèdia

El Jordi Simón ens va facilitar la comprensió de les Wikis i el seu funcionament amb el vídeo que us deixo a continuació:


lunes, 4 de noviembre de 2013

Google Sites

A l'anterior classe de GTIC vam parlar d'una aplicació on-line anomenada Google Sites. Aquesta serveix per crear pàgines web, editar-les i compartir-les amb altres persones, de manera que pot haber-hi més d'un editor.

El vídeo de Youtube que us adjunto a continuació fa una petita introducció sobre Google Sites: què és, per a que serveix i com funciona.


viernes, 1 de noviembre de 2013

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.

El passat dilluns 21 d'octubre vam acabar i comentar el llibre de GTIC ( Usos educatius dels blogs), escrit per Francesc Balagué i Felipe Zayas.

Considero personalment que és un llibre molt útil, perquè ens explica tot sobre els blocs: com fer-los, com utilitzar-los, quin tipus de plataformes hi ha, quin tipus d'ús els hi podem donar,etc.

Al principi el llibre parla sobre la història d'internet i l'aparició de la web social. Més endevant parla sobre la introducció dels blocs al món de l'educació, el qual fa referència a l'evolució d'aquest aspecte comparant el bloc amb el diari escolar de Freinet. També fa referència a les diferents classes de blocs que ens podem trobar en el context de l'aula i ens presenta l'experiència d'alguns docents en aquest àmbit

Aquest llibre t'ensenya a crear un bloc des de cero i esmenta divereses pàgines dissenyades per a la construcció d'aquest.

A més, el llibre facilita una sèrie d'enllaços i recursos, apart d'altres eines per integrar al bloc i ens fa un petit parèntesis on es presenten les diferents preguntes que ens podem arribar a plantejar. 






domingo, 20 de octubre de 2013

Power Point

Microsoft+Powerpoint.pngEl programa Microsoft PowerPoint es fa servir amb la finalitat de realitzar presentacions, ja que s'hi pot afegir text, imatge, animacions i vídeos

Al camp de l'educació, el Power Point és una eina molt utilitzada, ja que és molt eficaç per alumnes, mestres... El fet de que es vagin passant diapositives amb imatges o esquemes, fa que sigui més interessant i que no es perdi el fil del que s’està explicant. És una manera de tenir-ho tot ordenat, ben estructurat i sobretot clar. S’utilitza per motivar,interactuar, emocionar... L’objectiu és captar l’atenció del públic.

A vegades els mestres fem un ús inadequat dels recursos que ens proporciona el PP, per tant, vam veure un document titulat "Propostes d'ús creatiu i multimèdia del Power Point", on apareixia un llistat de possibles millores a l'hora d'utilitzar el PP.




Creative Commons

En una de les darreres classes de GTIC vam estar parlant sobre l'ús que podem fer de l'informació que trobem a la xarxa, és a dir, fins a quin punt tenim llibertat d'utilitzar continguts de les diferents pàgines web, com ara imatges, música o textos.

En primer lloc trobem el Copyright, és a dir els drets d'autor, que fan que l'autor tingui el poder d'alló que ha creat i ningú no està autoritzat a utilitzar-ho sense el seu permís. 


A més, també hem treballat les Creative Commons, que és una organització que es dedica a reduir les barreres legals amb l'objectiu de poder compartir el que hi ha a les pàgines webs, és a dir, que siguin de domini públic per tal de que terceres persones puguin modificar la seva obra amb unes condicions. A més a més, les Creatives Commons, utilitzen un seguit de llicències que autoritzen a les persones que vulguin modificar alguna cosa a fer-ho.



Les condicions són les següents:




"Vídeo y educación" de Joan Ferrés

L'altre dia a  GTIC vam llegir el llibre de Joan Ferrés: "Vídeo y educación", concretament, les primers 4 capítols. El primer, "La tercera ola", parla sobre l'evolució de la humanitat al llarg dels última segles de la història i de les pors que han anat apareixent davant els canvis que se'ns han anat presentant. Aquest és a la vegada el tema principal que tracta el llibre. A més aquest capítol parla sobre el fet que avui en dia els canvis es produeixen amb més rapidesa que fa un temps. 


Un altre capítol anomenat “Un nuevo hombre”, ens parla sobre la forma de pensar actual de l'home, que segons l'autor, és diferent a la d'abans, ja que avui en dia pensem d'una forma més emocional que la del passat, que era més racional. Això és degut a que el nostre cerval està formar per dos hemisferis cerebrals: 
  •           L'hemisferi dret: pot reconèixer formes, sons, espais. Per  tant se'l coneix com a hemisferi emocional.
  •          L'hemisferi esquerre: juga amb les ciències i les matemàtiques. Carrega tota la part racional i lògica dels nostres coneixements. 

És a dir, que abans, l'hemisferi que predominava al cervell dels humans era l'esquerre, per tant, la part racional del cervell. En canvi actualment la part del cervell que predomina és l'emocional, és a dir, l'hemisferi dret.

L'altre capítol, "Una nueva forma de conocer", parla sobre les noves tecnologies que han aparegut a l'actualitat, ja que aquestes han alterat la nostra forma de pensar i comunicar-nos.

L'últim capítol és “Un nuevo lenguaje”, que fa referència a les audiovisuals com a nou mitjà de comunicació. Aquesta comunicació dóna prioritat a l'hemisferi dret.

miércoles, 9 de octubre de 2013

Editem un video a YouTube

Avui a la classe de GTIC hem après a com editar un vídeo a youtube. Juntament amb una companya de classe hem filmat i editat el vídeo que penjo a continuació:



El primer que vam fer per fer aquest vídeo va ser gravar per escenes l'historia i penjar cadascuna d'aquestes parts al nostre compte de YouTube per després editar-los, clicant a l´icona edita que apareix a la imatge.



Un cop hem clicat a "editar" apareix un menú que ens permetrà crear el nostre vídeo a partir de efectes de color i textura, transicions amb efectes, imatges i música.

Per finalitzar el vídeo i penjar-lo a la pagina web de youtube, només haurem de clicar a la icona blau de la part superior dreta de la imatge on posa "publica",


lunes, 7 de octubre de 2013

Google drive

El Google Drive és una eina, creada per google, que ens permet fer diferents formes de treball on-line i editar-los amb diferents usuaris de google. Aquest treball fa que tinguem una major rapidessa i efectivitat a l'hora de fer aquests treballs.

El tema que hem utilitzat avui per tal de fer ús del Drive ha estat la comparació entre els ordinadors portàtils i els llibres digitals. A l'enllaç que hi ha a continuació es mostra part del treball.

Un d'aquests documents és el docs. Aquest tipus d'arxiu ens permet intercanviar diferents dades tant gràfiques com escrites.

martes, 1 de octubre de 2013

Aprenem a compondre

Avui a la clase de música hem fet una tasca diferent a les que solem fer. Hem anat a un aula amb ordinadors per tal d'aprendre a escriure un pentagrama digital. Ho hem fet a través de la pàgina web Noteflight, la qual ens permet escoltar tot allò que escribim. A més hem pogut jugar amb els diferents instruments per tal de crear una melodia al nostre gust.

Aqui deixo la melodia que he creat a partir de la partitura de la cançó Frère Jaques:

lunes, 30 de septiembre de 2013

Gadgets al bloc

A l'anterior classe de GTIC vam començar amb els marcadors de les nostres pagines web preferides, per tal de crear carpetes i així tenir-les ben endreçades i organitzades.

A més vam conèixer dues pàgines web molt interessants i que ens poden ser molt útils com a futurs educadors: netvibes.com i scoop.it. La primera, netvibes.com, s'utilitza com si fos un escriptori virtual en el que tu pots endreçar com vulguis tots els teus continguts webs. La segona, scoop.it, s'utilitza per compartir a qualsevol xarxa social allò que tu estiguis seguint.

Per acabar, , vam agregar nous gadgets al nostre blog, com per exemple:

HTML/JavaScript: Que posant qualsevol tipus de codi ens deixarà visualitzar allò que hem afegit.



Flux d'actualització: Que afegeix qualsevol contingut d'un feed RSS.




Enllaços de subscripció: Que permet que altres usuaris es subscriguin al nostre canal bloc.

Les Webquest

Aquest video parla sobre les webquest, ens explica que són i perquè serveixen.


Una webquestwebquesta o WQ és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats. 
Aquesta definició de què és una webquest l'he tret de la pagina web Wikipèdia



 Per poder enganchar el vídeo al bloc he hagut de copiar el codi embed que hi havia a la pàgina web edu3.cat i l'he inserit a la part HTML del meu bloc. Edu3.cat

domingo, 22 de septiembre de 2013

El meu primer dia

Hola, em dic Blanca i sóc estudiant de Blanquerna de primer grau d' Educació Infantil i aquest es el meu primer contacte amb el bloc.
En aquest bloc aniré penjant totes les activitats que fagi durant el curs, a més del que ens ensenyin a classe sobre l'educació infantil.